گچ سفید کاری و گچ زیرکار

گچ سفید کاری و گچ زیر کار | با خواص، ویژگی ها و تفاوت ها و روش ساخت هر کدام آشنا شوید

گچ یکی از مصالح پر کاربرد است که از آن در ساختمان سازی استفاده می شود. انواع مختلفی از گچ تولید می شود که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند. از پرکاربردترین انواع گچ می توان به گچ سفید کاری و گچ زیرکار اشاره کرد. علاوه بر گچ سفید کاری و گچ  زیرکار، انواع دیگری از گچ نیز تولید می شوند که در صنایع دیگر مانند پزشکی و کشاورزی هم از آن استفاده می شود. این محصول معمولا جزو مصالح ارزان است که به راحتی در دسترس می باشد.

در ادامه به بررسی خواص، ویژگی ها و روش ساخت گچ روکار و زیرکار می پردازیم.

گچ زیرکار

گچ زیرکار به عنوان لایه اول در گچ کاری استفاده می شود تا یک سطح صاف برای لایه های بعدی به وجود آورد و لایه های بعدی بهتر انجام شوند. در صورتی که گچ زیر کاری به خوبی انجام شود باعث می شود که کاشی کاری و رنگ کاری دیوار، بهتر انجام شود ولی در  صورتی که گچ زیر کار به خوبی اعمال نشده یا ترک داشته باشد و سطح دارای ناصافی باشد، نتیجه کار از کیفیت خوبی برخوردار نخواهد بود. به همین دلیل است که کیفیت گچ زیرکار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید از بهترین نوع گچ برای این کار استفاده شود.

گچ زیرکار
از گچ زیرکار به عنوان لایه اول در گچ کاری استفاده می شود

ویژگی های انواع گچ زیر کاری

برای گچ زیر کار دو نوع گچ وجود دارد که با نام های گچ خاک و گچ سیوا شناخته می شوند و هر یک از آن ها دارای خواص، ویژگی ها و کاربرد مشخصی است:

  • گچ سیوا

گچ سیوا یکی از گچ هایی است که دارای وزن پایینی می باشد و از آن برای لایه اولیه گچ کاری استفاده می شود. همچنین از آن در پلی استایرن، بلوک سیمانی سبک، و… نیز استفاده می کنند. این محصول دارای عملکرد بسیار بالایی می باشد و از آنجاییکه یک نوع عایق حرارتی است برای زیرکاری دیوارهای ساختمان کاملا ایده آل است.

این نمونه گچ زیر کار دارای ویژگی های زیادی همچون مقاومت بالا در برابر حرارت و صدا، وزن سبک، زمان گیرش طولانی و… است.

برای تهیه این گچ باید در ابتدا در یک ظرف تمیز گچ زیرکار و آب را مخلوط کنید و بعد آن را به وسیله همزن مکانیکی با سرعت پایین با یک دیگر مخلوط کنید تا یک ملات خوب به دست بیاید قبل از اعمال گچ زیر کار روی دیوار باید حتما سطح را تمیز کنید و آن را عاری از هر گونه ذرات ریز و یا گرد و غبار نمایید.

  • گچ خاک

گچ خاک، نوعی گچ است که از ترکیب سنگدانه های ریز و الیاف و خاک رس به دست می آید. در این گچ از کود و روغن و رنگ آهک هم استفاده می شود. از این گچ برای روکش کردن دیوارهای سنگی و دیوارهای کاهی و چوبی استفاده می شود که به عنوان عایقی بر روی دیوارها عمل می کند.  برای تهیه گچ خاک معمولا از مواد افزودنی مانند خمیر آرد گندم و انواع روغن های طبیعی نیز استفاده می شود.

کاربرد گچ زیرکار

معمولا برای گچ کاری دیوارهای خارجی از گچ خاک که دارای آهک است استفاده می شود چون آهک باعث مقاومت گچ زیرکار در برابر آب می شود.

روش ساخت گچ زیرکار

در صورتی که دیوار و یا سطح شما دارای ناصافی باشد و فرو رفتگی هایی بر روی آن وجود داشته باشد باید بستر مناسبی را به وجود بیاورید تا گچ بتواند به خوبی به سطح بچسبد که برای این کار باید از یک توری فلزی در زیر کار استفاده نمایید.

معمولا گچ زیرکار در سه لایه زده می شود که لایه اول را به وسیله شان به حالت افقی خراش می دهند تا سطحی برای لایه دوم به دست بیاید و برای لایه بعدی که به آن پوشش تراز و یا پوشش قهوه ای گویند که بعد از زدن لایه دوم به کمک یک وسیله با نام شمشه سطح خراشیده می شود تا سطح صاف و یک دستی به وجود بیاید و بعد از زدن این دو لایه  مدت زمان 7 تا 10 روز به سطح اجازه می دهند تا خشک شود که در این زمان، گچ منقبض شده و به نوعی خود را می گیرد که برای لایه بعدی معمولا یا از گچ سفیدکاری و یا پوشش رنگ استفاده می شود که معمولا ضخامت آن 3 میلی متر است.

گچ سفید کاری

از گچ سفید کاری به دلیل داشتن نرمی و سفیدی بی نظیر هم به عنوان لایه نهایی و هم به عنوان زیر کاری استفاده می شود. این گچ بعد از خشک شدن کاملا یک دست می شود و از استحکام بالایی برخوردار است.

از گچ سفیدکاری روکار به عنوان لایه نهایی گچ کاری استفاده می شود

بعد از صاف کردن سطح و انجام زیرکاری نوبت به سفید کاری ساختمان می رسد که در این جا باید شما یک سطح صاف و یک دست داشته باشید. برای سفید کاری باید در ابتدا گچ سفیدکاری با ویژگی های استاندارد و کیفیت مرغوب را انتخاب کنید که تازه تولید شده باشد و عاری از رطوبت و ناخالصی باشد.

ملات گچ سفیدکاری بعد از خشک شدن تمام عیب و مشکلات  دیوار را می پوشاند و یک سطح کاملا صاف به دست می آورد. گچ سفید کاری از سری گچ هایی است که دارای گیرایی بالا و چسبندگی فوق العاده است. این نوع گچ، از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است و یک نوع عایق صدا یا اکوستیک به حساب می آید. گچ سفید کاری در برابر حرارت و آتش بسیار مقاوم می باشند.

انواع گچ سفیدکاری روکار

گچ سفیدکاری روکار در انواع مختلفی تولید می شود که از پردکاربردترین آنها می توان گچ ساتن، گچ گیپسون، گچ پاششی  و گچ میکرونیزه را نام برد.

ویژگی های گچ روکاری

  • گچ سفید کاری یک نوع عایق حرارتی و صوتی می باشد.
  • خاصیت شکل پذیری گچ رو کاری بالا است و می توان آن را به شکل های مختلفی در آورد.
  • امکان تمیز کردن این نوع گچ ها بسیار زیاد است.
  • مقاومت این نوع گچ در برابر حریق بالا است و یک متریال کند سوز به حساب می آید.

روش ساخت گچ سفیدکاری

برای ساخت ملات گچ سفیدکاری باید نوع مناسب گچ را با مقداری آب مخلوط کرده و بلافاصله شروع به اعمال آن روی دیوار نمایید. میزان آب مورد نیاز برای تهیه ملات بسته به هر نوع کچ متفاوت است و بهتر است در زمان تهیه ملات حتما از یک فرد باتجربه کمک بگیرید. ساخت گچ روکاری به روش درست در نتیجه نهایی کار بسیار موثر است.

تفاوت گچ سفید کاری و گچ زیرکاری

  • یکی از مهم ترین تفاوت های گچ روکار با گچ زیرکاری گیرش اولیه و نهایی آن ها می باشد که معمولا گچ سفید کاری زمان گیرش بالاتری نسبت به گچ زیر کاری دارد.
  • همچنین گچ روکار نسبت به بقیه گچ ها دارای قیمت بسیار کم تر و مقرون به صرفه تری است.
  • گچ روکار معمولاً در ساختمان سازی برای نازک کاری، ابزار زنی و سفید کاری به کار می رود در حالیکه از گچ زیرکار برای آماده سازی سطح جهت اعمال پوشش نهایی استفاده می شود.

جمع بندی

در متن بالا سعی کردیم شما را به گچ سفید کاری و گچ زیرکاری آشنا کنیم. همان گونه که گفته شد گچ زیر کاری برای پوشاندن دیوارهای کاهی، چوبی و آجری استفاده شده و معمولا در سه مرحله انجام می شود. گچ زیرکار را پس از خشک شدن می توانید رنگ کنید ولی گچ سفید کاری را نمی توان رنگ کرد. گچ رو کار مرحله  آخر سفید کاری است که عیوب دیوارها را به خوبی می پوشاند و همچنین می توانید از آن برای شکل دهی و تزئین دیوارهای خانه ی خود استفاده کنید. 

جهت خرید انواع گچ سفیدکاری و گچ زیر کار با بهترین کیفیت و قیمت مناسب می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.