گچ عایق ضد آتش یکی از پرکاربردترین انواع گچ در ساختمان سازی است

گچ عایق ضد آتش

گچ عایق ضد آتش یکی از پرکاربردترین انواع گچ در ساختمان سازی است. استفاده از آن به عنوان مصالح ساختمانی، مقاومت ساختمان را در برابر حریق و آتش چندین برابر افزایش می دهد. پیش از صحبت در مورد گچ عایق ضد آتش،باید اطلاعاتی را در مورد گچ و گچ های عایقی کسب کنید.

گچ از آن دسته مصالحی است که استفاده از آن در صنایع ساختمان سازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هم چنین به دلیل خصوصیاتش از گذشته تا به امروز در صنایع ساختمان سازی به کار گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد گچ ساختمانی. روش تولید، انواع و کاربردهای گچ.

در بیشتر ساختمان های قدیمی به خصوص ساختمان های دوران صفویه، گچ، نقش پررنگی داشته است. این گچ بری ها که اکثرا در اصفهان هستند جلوه زیبایی به این بناها داده اند. گچ به دلیل خاصیت هایی که دارا است، از اولین گام ایجاد یک بنا، که همان پیاده سازی حدود زمین است برای ریختن رنگ اطراف زمین تا آخرین مراحل ساخت بنا که سفید کاری و نصب سنگ می باشد، مورد نیاز است. حتی در نقاشی ساختمان هم از گچ استفاده می شود.

گچ سفید نیز به دلیل خواص شگفت انگیزی که دارا است، به عنوان یکی از مصالح ساختمانی ارزان قیمت، سالیان سال است که در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. یکی از ویژگی های برجسته این متریال، مقاومت نسبی آن در برابر حرارت و عایق ضد آتش بودن است. این ویژگی به ظاهر ساده، به طور یقین از گسترش سریع آتش در فضای داخلی ساختمان های مسکونی و تجاری ممانعت می کند. هم چنین یک فرصت طلایی جهت اطفاء حریق و در نتیجه نجات جان انسان ها را فراهم می کند.

گچ پرلیتی چیست؟

گچ پلیمری یا ترکیبی از جمله گچ سیوا، گچ پاششی، ساتن و هر نوع گچ عایق در گچکاری، به گچ پرلیت یا پرلیتی معروف شده اند. این انواع مختلف گچ، به خاطر دارا بودن مواد افزودنی که همان پرلیت است تا حد زیادی از ویژگی عایق بودن در برابر آتش و حریق برخوردار می باشند. البته این نوع گچ ها به خاطر وجود ترکیباتی از پرلیت از خواص دیگری مانند عایق صوتی نیز برخوردار هستند.

ویژگی های گچ پرلیت

  • چگالی پایین،
  • قدرت رسانایی بسیار کم،
  • خنثی بودن،
  • غیر قابل اشتعال بودن،
  • سختی بسیار پایین،
  • میزان درخشندگی بالا،
  • دارا بودن قابلیت جذب و مقاومت (نسبت به سایر آگرگات ها همچون ورمیکولیت)

این ویژگی ها موجب می شود که گچ پرلیت در اغلب صنایع به کار گرفته شود. با این که اکثر مصارف پرلیت به شکل انبساط یافته می باشد اما برخی اوقات از پرلیت خام نیز با توجه به مشخصه های فیزیکی و شیمیایی اش در صنایعی مثل ساینده ها، ریخته گری، سنگ های زینتی و… به عنوان منبع سیلیس مورد استفاده قرار می گیرد.

مقرون به صرفه بودن و وجود مواد شیمیایی درون آن باعث شده، استفاده از گچ در مقایسه با دیگر محصولات عادی در ساختمان سازی افزایش چشمگیری پیدا کند. استفاده از این گچ به دلیل مقاومت در برابر آتش، به عنوان یکی از بهترین مصالح ساختمانی می باشد.

پوشش های ضد آتش معدنی بر پایه گچ

پوشش های ضد آتش معدنی که بر پایه گچ هستند، از دیگر متریال عایق ضد آتش به شمار می آیند.آنها کاربرد گسترده ای در ساختمان سازی پیدا کرده اند. این پوشش ها بر پایه گچ نسوز و دیگر مواد معدنی تولید می شوند. هم چنین در برابر حریق مقاوم هستند و استفاده از آن ها، به روش ماله کشی یا اسپری است.

پوشش ‌های ضد آتش با مواد معدنی بر پایه گچ برای مصارف داخلی ساختمان ها است. از آن به منظور پوشش اجزای خارجی که به طور مستقیم در معرض هوازدگی و یا رطوبت دائم هستند، نباید استفاده نمود. هم چنین این پوشش ها، امکان استفاده به شکل پانل های پیش ساخته در سایزهای متنوع را نیز دارا هستند.

گچ ضد آتش به چه نوع گچی گفته می شود؟

گچ ضد آتش از جمله محصولات مدرن گچی می باشد. این گچ جهت ایجاد مقاومت بیشتر در مقابل حریق در ساختمان های مدرن مورد استفاده فراوان قرار می گیرد. استفاده از گچ صنعتی ضد حریق در برخی از قسمت های ساختمان های جدید اجباری است. ناظر سازه، پیمانکار ملزم به استفاده از گچ ضد حریق در این قسمت ها می باشند.

گچ ضد آتش از جمله محصولات گچی است که برای ایجاد مقاومت بیشتر در برابر آتش در ساختمان ها استفاده می شود.
گچ ضد آتش از جمله محصولات مدرن گچی می باشد که به دلیل عایق بودن در ساختمان های گچی استفاده می شود.

آیا گچ ضد آتش نمی سوزد؟

کارشناسان در واحد آزمایشگاه کارخانه، به کمک پرلیت و سایر افزودنی های شیمیایی در اندازه های دقیق و معین، تلاش خود را به کار گرفته اند تا ویژگی ضد آتش بودن را در گچ های ساختمانی  تقویت کنند. البته این که گفته می شود گچ ضد آتش اصلا نمی سوزد، جمله ای اغراق آمیز است. در حقیقت، متخصصین، سعی می کنند تا قدرت تحمل محصول در مقابل آتش را به شکل چشمگیری بالا ببرند. اما در هر صورت و در نهایت لایه گچ بعد از گذشت مدت زمانی در آتش خواهد سوخت.

لایه گچ ضد آتش چگونه از گسترش حریق جلوگیری می نماید؟

جواب این سوال را می توان در مولکول های آب متبلور در این ماده یافت. به این صورت که چنان چه لایه گچ در مقابل آتش قرار گیرد، با آزاد نمودن دو مولکول آب تبلور، یک لایه از آب در برابر شعله های آتش ایجاد نموده و به مدت دو الی سه ساعت از سرایت آن به دیگر فضاهای سازه ممانعت می کند. به این شکل اهمیت به کار بردن گچ عایق ضد آتش بودن در ساختمان سازی به خوبی مشخص می شود.

به کار بردن این گچ نه تنها از گسترش آتش جلوگیری می کند بلکه با کند کردن روند پیشروی آتش، فرصت مناسبی برای برای اطفا حریق ایجاد خواهد کرد.

گچ نانو یا گچ نسوز

گچ ترکیبی از ویژگی های مختلفی برخوردار می باشد که مهم ترین آن، نانو (ضد آب) و نسوز بودن است. در حقیقت گچ های پرلیتی سیوا، ساتن و پلیمری پاششی از ترکیب شدن گچ میکرونیزه با مواد شیمیایی در کارخانه تولید می گردند و دارای ویژگی ها و مشخصاتی از جمله ضد آتش بودن هستند.

ویژگی های گچ ضد آتش ساختمانی استاندارد

  • گچ های ساختمانی که شامل کمتر از یک درصد وزنی یا حجمی (هر کدام که بیشتر می باشد) مواد آلی باشند، بدون آزمون در طبقه “بدون شرکت در گسترش آتش” دسته بندی می شوند.
  • در صورتی که فرآورده ای شامل یک درصد وزنی یا حجمی و یا بیشتر از آن مواد آلی باشد، بایستی که مورد آزمون قرار بگیرد و پس از آن مطابق استاندارد طبقه بندی گردد.

با توجه به موارد ذکر شده، انواع گچ ساختمانی به طور ذاتی دارای ویژگی مقاومت در مقابل آتش می باشند. اما این مقاومت در مقابل آتش یا به عبارتی ویژگی ضد آتش بودن گچ ساختمانی معمولی، در حدی نیست که بتوان در شرایط وقوع آتش سوزی در ساختمان، برای مدت زمان طولانی بر روی آن حساب نمود.

تولید گچ ضد حریق

متخصصان با افزودن ماده شیمیایی و معدنی خاص به گچ های معمولی، گچ ضد حریق را تولید می نمایند. گچ ضد آتش یا همان گچ عایق حرارتی، خصوصا در ساختمان های اسکلت فلزی کاربرد بسیار زیادی دارد.

در شرایطی که در این ساختمان ها آتش سوزی اتفاق بیفتد، اگر اسکلت اصلی ساختمان طی مدت زمان طولانی در معرض آتش باشد، شكل اصلی خود را از دست می دهد و به عبارتی دفرمه می شود، همین عامل موجب کاهش مقاومت ساختمان و در نتیجه تخریب آن می شود. به همین منظور، ناظران سازه برای پیمانکاران، اجبار قانونی را مشخص نموده اند مبنی بر این که کلیه ستون های فلزی ساختمان بایستی توسط گچ عایق حرارت، اندود شده و مورد محافظت قرار بگیرد.

علاوه بر آن، از گچ های ضد آتش، بر روی دیوارهای مجاور ساختمان ها و تونل آسانسور جهت جلوگیری از سرایت آتش به واحدهای کناری و یا از کار افتادن آسانسور در حین وقوع حریق استفاده می گردد.

انواع گچ های ترکیبی عایق حریق

  • گچ سیوا دستی
  • گچ ساتن دستی
  • گچ پلیمری پاششی مورد استفاده گچکاری با کمک ماشین گچ پاش

خرید گچ از درب کارخانه

برای خرید گچ سفیدکاری و خرید گچ زیرکار با قیمت عمده از درب کارخانه از محصولات سوپرگچ فولاد نو و آزادگان دیدن فرمایید:

قیمت گچ

برای اطلاع از قیمت روز گچ سفیدکاری به صفحه قیمت گچ مراجعه کنید.

جمع بندی

گچ عایق ضد آتش باید دارای ویژگی های استاندارد قابل قبولی باشد تا بتوان از آن به عنوان عایق حرارتی در ساختمان سازی استفاده کرد. درصورتیکه این گچ با کیفیت بالایی تولید شده باشد، می تواند روند پیشروی آتش سوزی را به تعویق انداخته و از دفرمه شدن و تخریب ساختمان جلوگیری کند.

برچسب ها:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.