گچ عایق ضد آب یک مانع قوی در برابر آب برای سطوح ایجاد می کند. این نوع گچ برای حل مشکل رطوبت ناشی از باران در دیوارهای بیرونی ساختمان، یا رطوبت در استخرها و حمام یک راه حل بسیار مناسب است.
این گچ می تواند به طور مستقیم روی دیوارها قرار بگیرد و از نفوذ آب به آن جلوگیری کند. اما در عین حال به بخار یا رطوبت گیر افتاده در گچ، اجازه تبخیر شدن می دهد. این ماده حاوی مواد مضر یا قابل اشتعال نیست و بنابراین سازگار با محیط زیست است.
گچ عایق ضد آب یک ملات با کیفیت بالا با پایه سیمان/ آهک است که با الیاف فیبر تقویت شده است. این نوع گچ برای گچ کاری مناسب است و با مشخصات کاملا استاندارد و به صورت پودر تولید می شود. پیش از استفاده از این گچ عایق ضد آب تنها لازم است که آن را با آب مخلوط کنید.
کاربردهای گچ ضد آب
گچ عایق ضد آب قابل استفاده بر روی هر سطحی از جنس آجر، سنگ، بلوک و بتن است . ضخامت آن می تواند بین 15 تا 30 میلی متر باشد. البته گچ ضد آب برای استفاده بر روی تخته های گچ مناسب نیست.
گچ عایق یک ملات با مش بندی ریز است که برای روکش کردن و استفاده به عنوان لایه زیرین یا روکش رویی دیوار مناسب است. از گچ ضد آب برای بازسازی ساختمان های قدیمی یا بناهای تاریخی و میراث فرهنگی نیز استفاده می شود. گچ عایق از این بناها در برابر رطوبت محافظت کند. هم چنین از این نوع گچ می توان در حمام، استخرها و نیز اتاق های مرطوب ساختمان استفاده کرد. این نوع گچ برای روکش کردن دیوارهای زیر زمین، نمای بیرونی و دیوارهای خارج ساختمان نیز مناسب است.
ویژگی های گچ عایق ضد آب
گچ عایق ضد آب پس از تولید تحت تست های آزمایشگاهی بسیاری قرار می گیرد تا ترکیب و کیفیت آن از استاندارد کافی برخوردار باشد. معمولا خواص ضد آب بودن گچ عایق، ضمانت های چند ساله دارند. به هنگام استفاده از این نوع گچ، نیاز به روکش دیگری نیست. تنها همین گچ برای پوشاندن دیوارها کافی به نظر می رسد.
از طرف دیگر، استفاده از آن آسان بوده و نیاز به هیچ ابزار یا مهارت خاصی ندارد. هم چنین چون تنها همین نوع گچ برای انجام گچ کاری کافی است، نسبت به حالت های دیگر که باید از چندین لایه گچ استفاده شود، بسیار به صرفه تر است.
گچ عایق نسبت به بخار و رطوبت، نفوذپذیری دارد. بنابراین، به رطوبت گیر افتاده در آن اجازه تبخیر شدن می دهد. در نتیجه استفاده از آن در محل های مرطوب کاملا مناسب است. گچ عایق ضدآب، فاقد مواد سمی و قیری است، بنابراین به محیط زیست یا سلامت افراد آسیبی نمی رساند.
نحوه استفاده از گچ ضد آب
آماده سازی سطح
قبل از استفاده از گچ عایق ضد آب، بستر را به صورت فیزیکی آماده کنید تا از نظر ساختاری سطح مطلوبی داشته باشد. هرگونه ناصافی، گچ اضافی، چربی، روغن، خاک و مواد پاک کننده موجود روی سطح را باید پیش از قرار دادن گچ ضد آب از روی سطح کاملا پاک کنید.
هرگونه خرابی در دیوارها، از جمله وجود لوله های نشتی آب، باید پیش از استفاده از گچ، برطرف شود. سپس باید سطح مورد نظر به طور کامل با آب تمیز شود. برای به حداکثر رساندن انسجام گچ عایق، باید قبل از گچ کاری، مخلوط نازکی از سیمان و دوغاب یا سایر روکش های استاندارد بر روی سطح قرار گیرد.
مخلوط کردن
به هر کیسه (25 کیلوگرم) گچ ضد آب، باید 4 تا 5 لیتر آب تمیز اضافه شود. می توان گچ و آب را به کمک مخلوط کن دستی یا صنعتی با هم ترکیب کرد. این کار حدود 1 یا 2 ساعت طول می کشد.
گچ کاری
گچ عایق ضد آب را می توان به کمک ماله روی سطح مورد نظر قرار داد. گچ عایق را می توان به صورت یک لایه 15 میلی متری یا در دو تا 3 لایه که ضخامت هر کدام از آنها 10 میلی متر است، روی دیوار کشید. تا زمانی که گچ خشک نشده، می توان روی لایه نهایی با استفاده از ابزار های استاندارد گچ کاری، تزئیناتی را پیاده سازی کرد. این نوع گچ حدود 28 روز در شرایط معمولی، برای خشک شدن به زمان نیاز دارد. باید از سریع خشک شدن این گچ جلوگیری کرد چرا که در صورت سریع خشک شدن ممکن است ترک بردارد. پس از خشک شدن لایه نهایی، می توان آن را رنگ یا کاشی کاری کرد.
لازم به ذکر است که هر کیسه 25 کیلویی از این گچ می تواند تا 1.1 متر مربع را در لایه با ضخامت 15 میلی متر پوشش دهد. هر کیسه تا 18 ماه ماندگاری دارد.
گچ کاری حمام با استفاده از گچ ضد آب
در ادامه به بررسی عملی یکی از کاربردهای گچ عایق ضد آب می پردازیم. استفاده از گچ های طبیعی بر پایه آهک در داخل حمام می تواند به راحتی یک حمام معمولی را به محیطی لوکس و عالی تبدیل کند. از آنجایی که دیوارها و سطوح حمام به صورت روزانه در معرض جریان آب و گردش هوای کم است، رطوبت می گیرند و این عوامل به راحتی باعث ایجاد لکه روی دیوارها می شود که به سادگی از بین نمی رود.
با این حال، با استفاده از گچ ضد آب و هم چنین تدارکات دیگری که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، می توان از زیبایی های گچ کاری در محیط حمام نیز لذت برد.
ایجاد بستر مقاوم برای گچ کاری
مرحله اول این است که بستری مقاوم برای گچ تهیه کنید. شما می توانید ابتدا غشاهای ضد آب را پیش از روکش کردن با گچ به کار ببرید. این غشا یک لایه پلاستیکی و انعطاف پذیر است که از ترک خوردن گچ جلوگیری خواهد کرد. البته این غشاها برای لایه زیرین کاشی کاری طراحی شده اند و گچ ممکن است به خوبی روی آنها ننشیند. بنابراین، راه حل ساده تر این است که پس از آماده سازی سطح، از گچ عایق ضد آب استفاده کنید.
یک نقطه ضعف در گچ کاری حمام، محل شیرها و دوش آب است. شیرهای آب با استفاده از حلقه ای به دیوار پیچ می شوند که فشار زیادی به آن وارد می شود. به همین دلیل در صورت گچ کاری این محل خیلی سریع ترک می خورد. هم چنین ممکن است این ترک ها به بقیه قسمت های دیوار نیز سرایت کنند. برای همین، در این قسمت ها ابتدا باید از گچ تقویت شده با الیاف استفاده کرد تا مقاومت اطراف شیر و دوش آب افزایش یافته و گچ ضد آب قرار گرفته روی آن ترک نخورد.
برای این کار ابتدا باید یک مش پلی استر یا فایبرگلاس (180 گرم در هر متر مربع) را روی قسمت شیر آب و دسته های شیر قرار دهید. سپس آن را با استفاده از همان گچ تقویت شده با الیاف روی سطح ثابت کنید. وقتی این لایه خشک شد، یکبار دیگر همان مش را روی کل دیوار محل نصب دوش بکشید و آن را با گچ الیاف ثابت کنید. سرانجام، وقتی لایه سوم و آخر خشک شد، می توانید مستقیماً گچ ضد آب خود را روی دیوار بکشید.
استفاده از گچ بر روی کاشی ها
بعضی اوقات ممکن است بخواهید روی دیوارهای حمام یا دوش قدیمی کاشی کاری شده گچ کاری کنید. در این صورت، ابتدا باید یک بستر تسطیح شده و محکم تهیه کنید. به عبارت دیگر، باید فاصله های بین کاشی ها را پر کنید تا یک سطح صاف و یکنواخت ایجاد کنید. البته بسیاری از گچ ها پس از خشک شدن و از دست دادن آب، جمع می شوند و قسمت های فرورفتگی کاشی را پر نخواهند کرد.
بنابراین باید از گچ های چسبنده ای که پس از خشک شدن منقبض نمی شوند استفاده کنید. ابتدا کاشی ها را تمیز کنید تا هرگونه چربی و کثیفی از روی آنها پاک شود. سپس از این گچ های چسبنده برای پوشاندن کاشی ها و به عنوان لایه اول استفاده کنید. سپس با گچ عایق ضد آب روی آن را بپوشانید و گچ کاری کنید.
مزایای استفاده از گچ عایق ضد آب در حمام و محیط های مرطوب
توجه کنید که دیوارهای حمام علاوه بر ضد آب بودن باید قابل شست و شو نیز باشند. استفاده از گچ های معمولی در حمام باعث ایجاد لکه (به دلیل ماندن رطوبت در آنها) می شود. هم چنین با این کار کپک و رسوب های آلی ناشی از صابون ها و مواد شوینده ایجاد می شود.
این اتفاق بیشتر در گوشه ها و در قسمت های پایین تر که هوا کمتر جریان دارد، مشاهده می شود. هم چنین به دلیل گیر افتادن رطوبت در گچ های معمولی، روی دیوار ترک ایجاد می کند. خیس شدن طولانی مدت گچ های غیرعایق باعث ایجاد لکه های تیره غیر قابل بازگشت به دلیل تجمع نمک ها در لایه سطحی گچ می شود. بنابراین، لازم است تا حتما از گچ ضد آب و عایق در این محیط های مرطوب استفاده کنید تا علاوه بر خاصیت ضد آب بودن، رطوبت در آن جریان داشته باشد و در گچ گیر نیفتد.
خرید گچ از درب کارخانه
برای خرید گچ سفیدکاری و خرید گچ زیرکار با قیمت عمده از درب کارخانه از محصولات سوپرگچ فولاد نو و آزادگان دیدن فرمایید:
قیمت گچ
برای اطلاع از قیمت روز گچ سفیدکاری به صفحه قیمت گچ مراجعه کنید.
جمع بندی
با استفاده از گچ عایق، می توانید در یک مرحله علاوه بر دیوارها، سطوح را نیز گچ کاری کرده و آنها را ضد آب کنید. گچ عایق ضد آب، یک مخلوط گچی است که پس از استفاده، مانعی در برابر آب ایجاد می کند اما در عین حال به رطوبت اجازه رفت و آمد می دهد.
ماده آبگریز Izo Component HARD از اجزای اصلی این نوع گچ است. این ماده ویژگی ضد آب محصول را تضمین می کند. گچ ضد آب از مواد طبیعی تولید می شود. هم چنین به دلیل اینکه هیچ ماده مضری در آن به کار نرفته و سازگار با محیط زیست است، امکان استفاده در مخازن آب آشامیدنی را نیز فراهم می کند.
Add a Comment